Narassa Côtes Catalanes
2022

Narassa Côtes Catalanes

Lafage
Roussillon Frankrijk
€ 15,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 70% Grenache, 30% Syrah
Bewaarperiode Nu- 2029
Volume 750 ml

Beschrijving

De Narassa cuvée komt uit de Maury regio komt (gekend voor zijn versterkte, zoete rode wijnen) en wordt met een lichte overrijpheid geplukt om maximaal in te spelen op het zwoele, zoete kersenfruit van de Grenache en omwille van de rijpe, fluwelige tannines. Een smaakbom !

Domein: Lafage

Jean-Marie Lafage komt van een wijnbouwersfamilie en studeerde Oenologie. Tijdens zijn studies leert hij zijn echtgenote Eliane kennen (ook een oenologe dus) en samen doen ze ervaring op in het buitenland (Californië, Australië, Zuid-Afrika, Chili). Na een paar jaar willen ze natuurlijk hun droom verwezenlijken om een eigen domein op te richten. Eerst kopen ze wijngaarden en later neemt Jean-Marie het familiale domein over. Met hun ervaring, technische bagage, passie en energie kan het natuurlijk niet mislukken.

Download PDF

Wijngaard

Terroir de schistes noirs, in de Maury regio, 30 hl/ha, Grenache van 60 jaar oude wijnstokken, Syrah van 20 jaar oude wijnstokken

Kelder

manuele pluk (in ondiepe bakjes) in lichte overrijpheid voor zoet kersenfruit en fluwelige tannines, volledig ontsteeld, 1 week `macération à froid`voor de kleur en aroma's, 1 maand macération aan 25°C met regelmatige overpompingen, 10 maand veroudering op inox (Grenache) en gebruikte vaten (Syrah)

Gastronomie

Rood vlees met saus, lamsvlees, barbecue

Schrijf u in op onze nieuwsbrief