Chinon Les Granges
2021

Chinon Les Granges

Bernard Baudry
Loire Frankrijk
€ 12,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 100% Cabernet Franc
Bewaarperiode Nu-2027
Volume 750 ml

Beschrijving

Domein: Bernard Baudry

Soms zoeken we de warmte en weelderigheid van het zuiden, soms willen we de koelheid en de klaarheid van het noorden. De rode Loire wijnen belichamen die koelheid. Cabernet Franc rijpt vroeger dan Cabernet Sauvignon en past zich dan ook beter aan in koudere klimaten. Toch wordt ook deze druif niet moeiteloos rijp in de Loire. Daarom staat Cabernet Franc vaak voor groene, vegetale, schrale wijnen. Alle inzet is nodig in de wijngaard om de druiven mooi rijp te krijgen.
Op de beste terroirs van Chinon wordt kracht en rijpheid aangevuld met elegantie en finesse. Weinigen hebben dat zo goed begrepen als vader en zoon Baudry. Aromatische intensiteit, raffinement van tannines, uiterst gedoseerd houtgebruik; uit alles spreekt het superieure stijlgevoel van de wijnmakers. Perfect rijpe druiven maar in een koele stijl gebracht; beheerste alcohol, fijne zuren en gepolijste maar gestructureerde tannines.
Wat een wondere wijnwereld toch waarin we zoveel diverse wijnstijlen kunnen vinden die ons, naar gelang het moment en onze gemoedstoestand, kunnen bekoren. Laten we dan misschien proberen onbevangen te genieten van de verscheidenheid zonder steeds te willen vergelijken, klasseren, etiketteren. Het kan zoveel simpeler, en daardoor zoveel complexer.

Download PDF

Wijngaard

Kelder

Gastronomie

Schrijf u in op onze nieuwsbrief