Riesling Göcklingen
2015

Riesling Göcklingen

Leiner
Pfalz Duitsland
€ 18,50
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Wit
Druivenras 100% Riesling
Bewaarperiode Nu- 2025
Volume 750 ml

Beschrijving

Biodynamische Riesling met vol, rijp fruit en een subtiele mineraliteit. 

Domein: Leiner

Hoewel wij Weisser en Grauer Burgunder (Pinot Blanc en Pinot Gris) eerder met een fruitige Elzas stijl associëren kun je ook kiezen om de nadruk op het woordje BURGUNDER te leggen. Sven Leiner maakt zijn Weisser Burgunder van zijn beste terroir (Kalmit) dan ook op Bourgondische wijze. De druiven rusten enkele uren in de pneumatische pers en dit zachte schilcontact haalt wat extra smaak uit de schil (zonder teveel bitterstoffen). Dan gaat de most zonder enige voorklaring direct op nieuwe 600 liter vaten. De (spontane) alcoholische en malolactaatgisting voltrekken zich en de wijn blijft 11 maand op de volledige droesem.
Enorme diepte, dichtheid en kracht zijn het resultaat maar toch proeft deze wijn niet massief of vermoeiend. Het geheim schuilt natuurlijk in de wijngaard. Kalmit (van Calvus Mons of kale berg) is een prachtige kalkrots waarop niet alleen wijngaarden maar ook zeldzame bloemen en orchideeën groeien. Door intense biodynamische cultuur met grote aandacht voor de luchtigheid en de levendigheid van de bodem streeft Sven Leiner naar ’LEBEND(IG)E WEINE’ . En dat proef je niet alleen in de topwijnen maar ook in de mooie ‘Handwerk’ reeks. Handwerk in de wijngaard, handwerk in de kelder. Prachtig fruit, harmonische zuren maar ook overal en altijd een smakelijke, smeuïge textuur. Niet alleen een zalige smaak maar ook een zalig gevoel.

Download PDF

Wijngaard

De Setzer Berg heeft kalk in de ondergrond maar bovenop een wat diepere humusrijke bodem met kiezelsteentjes. 

Warmt dus rap op een geeft eerdere een rijke, rijpe stijl van droge Riesling.  Biodynamische cultuur.  45 hl/ha.

Kelder

Manuele pluk,  kort contact schil/sap,  zachte persing, statische voorklaring, gisting met wilde gisten op inox.  Veroudering gedurende 6 maand op de fijne droesem op inox kuipen.

Gastronomie

vis met saus en warme bereiding schaaldieren

Degustatiekalender augustus 2019

Bekijk de volledige kalender

Schrijf u in op onze nieuwsbrief