Spätburgunder Steinacker
2015

Spätburgunder Steinacker

Rings
Pfalz Duitsland
€ 34,50
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 100% Pinot Noir
Bewaarperiode Nu-2025
Volume 750 ml

Beschrijving

Kleine opbrengsten, een schitterende kalkterroir, hopen passie en talent : meer moet dat niet zijn om een prachtige Pinot Noir te maken.

Domein: Rings

Weingut Rings ligt in het hart van de Pfalz : de Mittelhaardt streek. Een waar druivenparadijs dat toelaat om volle droge wijnen te maken die evenwel ook frisse zuren en heldere aroma’s bezitten. Niet alleen Riesling schittert hier maak ook ander internationale supersterren zoals Sauvignon, Chardonnay en Pinot Noir geven het beste van zichzelf. Geen leisteen maar wel Löss, zand, kiezelsteen, zandsteen of op de beste terroirs mergel /kalk. Het assortiment bestaat uit vier niveaus. De ‘Gutsweine’ (maximum 70 hl/ha) waaronder de lichtvoetige Riesling Kalkmergel, een smakelijke Grauburgunder en een betaalbare (!) Spätburgunder. Op gemeentelijk niveau (maximum 60 hl/ha) vinden we de ‘Ortsweine’ uit de gemeente Freinsheim : smakelijke droge Riesling, sappige Weissburgunder en een verrassend intense Spätburgunder. Dan komt wat we de ‘Premier Crus’ zouden noemen : de ‘Lagenweine’ Nussriegel en Steinacker. Onze voorkeur gaat uit naar de Steinacker wijngaard die zowel uitblinkt in Riesling (super prijs/kwaliteit), Chardonnay (weelderig maar ook subtiel mineraal) en Spätburgunder (wat een elegantie !). Als sluitstuk dan de twee ‘Grand Crus’ (maximum 25- 35 hl/ha) Weilberg (ijzerhoudende ‘Roterde’) en de befaamde Saumagen (Kalkmergel). Weilberg schittert vooral in Riesling terwijl de Saumagen simpelweg majestueus proeft in zowel Riesling als Pinot Noir. En alsof dat nog niet genoeg is maken ze ook nog een Sauvignon Réserve op hout die niet moet onderdoen voor de beste witte Bordeaux wijnen.

Download PDF

Wijngaard

Löss-leem bodem op kalksteen, 38 hl/ha

Kelder

volledig ontsteeld, drie weken macération met dagelijkse overpompingen in open houten kuipen, 15 maand veroudering op barriques (50% nieuwe en 50% gebruikte vaten, ongefilterd

Gastronomie

eend, gevogelte met saus, pluimwild

Degustatiekalender mei 2020

Bekijk de volledige kalender

Schrijf u in op onze nieuwsbrief