Muscat de Rivesaltes Grain de Vignes 50 cl
2017

Muscat de Rivesaltes Grain de Vignes 50 cl

Lafage
Roussillon Frankrijk
€ 12,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Versterkte wijn
Druivenras 90% Muscat Blanc à Petits Grains, 10% Muscat Alexandrie
Bewaarperiode NU-2026
Volume 500 ml

Beschrijving

Lafage zoekt de verfijning op en presenteert een zoete Muscat gemaakt met 90% Muscat Blanc à Petits Grains (de nobelste Muscat soort) en 10% Muscat d’Alexandrie. Een wijngaard op 400 meter met kalkbodem accentueert de finesse en frisheid en ook in de vinificatie mikt men op appelsienbloesems en citrusfruit eerder dan de zwaardere, bedwelmende Muscat geuren. Deze Muscat vangt lente en zomer in een fles.

Domein: Lafage

Jean-Marie Lafage komt van een wijnbouwersfamilie en studeerde Oenologie. Tijdens zijn studies leert hij zijn echtgenote Eliane kennen (ook een oenologe dus) en samen doen ze ervaring op in het buitenland (Californië, Australië, Zuid-Afrika, Chili). Na een paar jaar willen ze natuurlijk hun droom verwezenlijken om een eigen domein op te richten. Eerst kopen ze wijngaarden en later neemt Jean-Marie het familiale domein over. Met hun ervaring, technische bagage, passie en energie kan het natuurlijk niet mislukken.

Download PDF

Wijngaard

400 meter hoogte, klei-kalk bodem, 40 jaar oude wijnstokken, 30 hl/ha

Kelder

manuele pluk, 24 uur macération met de schilletjes, voorklaring aan koude temperaturen, gisting wordt gestopt door toevoeging van neutrale alcohol, drie maand veroudering op inox op de fijne droesem, vroeg gebotteld

Gastronomie

Eventueel aperitief, fruitsalade, (citrus)fruittaart, schimmelkazen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief