Schlossberg GG Spätburgunder
2016

Schlossberg GG Spätburgunder

Huber
Baden Duitsland
€ 59,00
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 100% Pinot Noir
Bewaarperiode Nu-2030
Volume 750 ml

Beschrijving

Absolute topligging in Baden voor zowel Pinot Noir als Chardonnay. Heel steile wijngaard met kalkbodem die een immense diepte, mineraliteit en finesse geeft.

Domein: Huber

De wijnstreek Baden ligt naast de Elzas en in het dorpje Malterdingen streken meer dan 700 jaar geleden cisterciënzer monniken neer uit de Bourgogne die de Pinot Noir druif meebrachten. Ze vonden er een gelijkaardige kalkbodem (‘muschelkalk’) en met grote toewijding ontwikkelden ze de wijnbouw. Bernard Huber bouwt verder op die lange traditie en groeide uit tot één van de allerbeste domeinen uit Duitsland. Uitzonderlijke terroirs, fanatieke viticultuur, beperkte opbrengsten : alles wordt in het werk gesteld om Spätburgunder van topkwaliteit te verbouwen. En dat proef je vooral in de densiteit en het fluwelig karakter van het fruit. In Bourgogne wordt het woordje finesse wel eens misbruikt om magerte en schraalheid goed te praten terwijl bij Huber finesse EN concentratie hand in hand gaan. De ‘Grosse Gewächse’ (Grand Cru’s) Bienenberg en Sommerhalde tonen met hun mineraliteit, ragfijne zuren en complexe smakenpatroon tot wat voor een niveau Duitsland in staat is. Maar we vielen vooral achterover van de malse, smakelijke, sappige Malterdinger Spätburgunder ( ‘Ortswein’ of ‘villages’ niveau in de nieuwe VDP klassificatie). Zoveel Pinot plezier onder de 25 € proefden we zelden. We kunnen op beide oren slapen : wordt grote Pinot Noir onbetaalbaar dan drinken we gewoon grote Spätburgunder !

Download PDF

Wijngaard

Zuidelijke helling, enorm steil, met gele muschelkalk bodem, 6-35 jaar oude wijnstokken, 6000-13000 stokken per hectare, 28 hl/ha

Kelder

manueel geplukt, volledig ontsteeld, twee weken macération met regelmatige overpompingen, 18 maand veroudering op nieuwe, één en twee jaar oude Franse eiken vaten (1/3 van elk)

Gastronomie

lamsvlees, rood vlees met saus, pluimwild

Degustatiekalender mei 2020

Bekijk de volledige kalender

Schrijf u in op onze nieuwsbrief