Chardonnay Prestige
2022

Chardonnay Prestige

Les Collines du Bourdic
Languedoc Frankrijk
€ 11,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Wit
Druivenras 100% Chardonnay
Bewaarperiode Nu-2028
Volume 750 ml

Beschrijving

Intense, rijpe Chardonnay en fijn hout kan een winnende combinatie vormen zolang ook frisheid van de partij is. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Domein: Les Collines du Bourdic

Les Collines du Bourdic is een coöperatieve in het kleine dorpje Bourdic dat heel dicht bij de toeristische stad Uzès ligt. De ‘GARD’ is officieel een departement binnen de Languedoc-Roussillon streek maar ligt eigenlijk op het kruispunt van Rhône/Provence/Languedoc. Van deze mooie locatie profiteren ze om zich toeristisch eerder bij de Provence aan te sluiten, qua AOC wijnen (de recente AOC Duché d’Uzès) eerder bij de Rhône (net zoals Costières de Nîmes dat ook doet) en qua IGP wijnen bij de bekendere ‘Pays d’Oc’ zone.
Deze dynamische coöperatieve brengt een hele reeks goed gemaakte wijnen met oa een lekkere Merlot maar voor ons springt er één wijn echt uit : de Chardonnay Prestige. De glooiende hellingen met mergelbodem zorgen mits beheerste opbrengsten (45 hl/ha) voor intense, rijke Chardonnay druiven. Een heel verzorgde technische vinificatie op inox wordt dan gevolgd door een veroudering op recente eiken vaten (30% nieuwe eik en de rest op 1,2 en 3 jaar oude vaten). Een weelderige Chardonnay met luxueuze houttoetsen maar voldoende fris om niet vermoeiend te worden. Het soort mooie Chardonnay waar een ‘boutique winery’ in Californië of Australië zeker het dubbele zou voor vragen.

Download PDF

Wijngaard

mergelbodem, 45 hl/ha

Kelder

zachte persing met pneumatische pers, statische voorklaring, gisting op inox aan gecontroleerde temperatuur, 8 maand veroudering op de fijne droesem op eiken vaten (30% nieuwe, de rest op 1/2/3 jaar oude vaten)

Gastronomie

vis met saus, wit vlees met saus, warme bereiding schaaldieren

Schrijf u in op onze nieuwsbrief