Fabel Barbou Touraine Oisly
2021

Fabel Barbou Touraine Oisly

Corbillières
Loire Frankrijk
€ 14,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Wit
Druivenras 100% Sauvignon
Bewaarperiode Nu-2026
Volume 750 ml

Beschrijving

Zuivere expressie van rijpe Sauvignon.

Domein: Corbillières

De Sauvignon druif behoort ontegensprekelijk tot het selecte lijstje van de ‘internationale supersterren’. In elk wijnland vind je deze druif terug. In Nieuw-Zeeland is het zelfs de nationale trots. Toch kennen we de druif nog altijd het best van Sancerre en Pouilly-Fumé waar op de juiste terroirs de druif een extra dimensie krijgt. In Bordeaux staat natuurlijk ook veel Sauvignon en de extra dimensie daar zoekt men door ‘macération pélliculaire’ (kort contact tussen schil en sap voor extra aroma’s) of door een gisting/veroudering op eiken vaten.
Voor wie op zoek gaat een volle, rijke, intense Sauvignon is er dus veel keuze. Daarnaast vind je nog altijd het type van de dunne, schrale, onrijpe Sauvignon met het beruchte ‘pipi de chat’ aroma. Of ook nog de snoepjesachtige, technologische en wat steriele stijl. We zochten echter een frisse, eerlijke en ongekunstelde Sauvignon. Niet te zwaar van alcohol zodat je na enkele glaasjes op het terras niet achterover gaat. Heel fris en opwekkend zodat de appetijt aangescherpt wordt en niet afgeremd.
We vonden zo een Sauvignon in de Touraine. De overgrootvader van de wijnboer was zelfs de eerste om deze druif aan te planten in deze regio (in 1905). De achterkleinzoon, Dominique Barbou, kent de druif dan ook door en door en verrast ons met deze ongecompliceerde maar rijpe en lekkere wijn. Perfect om uw zomerse dagen op te vullen met ongedwongen drinkplezier aan een heel eerlijke prijs.

Download PDF

Wijngaard

25-50 jaar oude wijnstokken
´sables sur argile avec une concentration importante de cailloux et graviers roulés (quartz et silex rubéfiés)`

Kelder

volrijp geplukte druiven (13,5 % vol.)
gisting aan gecontroleerde temperaturen (18-20°C) op inox kuipen

Gastronomie

aperitief, gerookte vis, gestoomde vis, sint-jakobsvrucht met saus

Degustatiekalender oktober 2023

Bekijk de volledige kalender

Schrijf u in op onze nieuwsbrief