Cayrol
2020

Cayrol

Lafage
Roussillon Frankrijk
€ 12,50
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 100% Carignan
Bewaarperiode Nu-2027
Volume 750 ml

Beschrijving

Carignan, het lelijke eendje onder de zuiderse druivensoorten, kan mits oude wijnstokken en kleine opbrengsten uitgroeien tot een mooie zwaan. Alhoewel, zwaan is misschien net iets te sierlijk voor een druif die zelfs in zijn betere expressies toch vaak een rustiek kantje behoudt. De druif transcendeert zijn bescheiden afkomst enkel op een handjevol uitzonderlijke leisteenterroirs in de Languedoc-Roussillon en ook de Spaanse Priorat regio.

In de Cayrol vinden we alle voorwaarden verenigd voor een mooie Carignan: oude wijnstokken (meer dan 60 jaar oud), kleine opbrengsten (20 hl/ha), arme leisteenbodems in de buurt van het dorpje Maury. De wijnen worden manueel geplukt in ondiepe bakjes en in de kelder nog eens gesorteerd. Na een week ´macération à froid` volgt een klassieke wekingsperiode aan 25°C gedurende één maand. De opvoeding gebeurt op inox kuipen (90%) en gebruikte Franse barriques (10%).

Domein: Lafage

Jean-Marie Lafage komt van een wijnbouwersfamilie en studeerde Oenologie. Tijdens zijn studies leert hij zijn echtgenote Eliane kennen (ook een oenologe dus) en samen doen ze ervaring op in het buitenland (Californië, Australië, Zuid-Afrika, Chili). Na een paar jaar willen ze natuurlijk hun droom verwezenlijken om een eigen domein op te richten. Eerst kopen ze wijngaarden en later neemt Jean-Marie het familiale domein over. Met hun ervaring, technische bagage, passie en energie kan het natuurlijk niet mislukken.

Download PDF

Wijngaard

Wijngaarden nabij Maury, leisteenbodem, 60 jaar oude wijnstokken, 20 hl/ha

Kelder

manuele pluk (in ondiepe bakjes), volledig ontsteeld, 1 week `macération à froid`voor de kleur en aroma's, 1 maand macération aan 25°C met regelmatige overpompingen, 10 maand veroudering op inox (90%) en gebruikte vaten (10%)

Gastronomie

rood vlees met saus, lamsvlees, kalfsvlees

Schrijf u in op onze nieuwsbrief