Barbera Pomorosso  Nizza Docg
2016

Barbera Pomorosso Nizza Docg

Coppo
Piemonte Italië
€ 47,00
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 100% Barbera
Bewaarperiode Nu-2035
Volume 750 ml

Beschrijving

De Barbera Pomorosso (op de top van de helling staat een appelboom met rode appels) valt sinds een paar jaar onder de nieuwe Nizza DOCG : 18 topgemeenten in de Barbera d’Asti regio kunnen mits een strenger wettelijk kader hun Barbera onder deze nieuwe DOCG uitbrengen. Zuidelijke hellingen, kalk/mergel bodem, kleine rendementen, lange veroudering op Franse eiken vaten zorgen voor een immense concentratie en diepte die enkele jaren nodig heeft om te versmelten tot een fluwelen geheel.

Domein: Coppo

De familie Coppo staat bekend als een Barbera specialist maar daarnaast maken ze ook een minerale Gavi (Cortese druif), mousserende Altalanga wijnen van Champagne niveau (en prijs), fijne Chardonnay en een superlekkere Moscato d’Asti.   We starten met de drie belangrijkste Barbera’s : L’Avvocata, Camp du Rouss en Pomorosso. L’Avvocata werd genoemd naar de vorige eigenares, een advocate, en is een Barbera d’Asti zonder hout met véél sappig fruit en frisse zuren. Camp du Rouss (het veld van de rosten in Piemontees dialect ; naar de vorige, roodharige eigenaar) combineert een mooie concentratie met een verfijnde houttoets (20% nieuwe eik, de rest gebruikte vaten). De Pomorosso (op de top van de helling staat een appelboom met rode appels) valt sinds een paar jaar onder de nieuwe Nizza DOCG : 18 topgemeenten in de Barbera d’Asti regio kunnen mits een strenger wettelijk kader hun Barbera onder deze nieuwe DOCG uitbrengen. Zuidelijke hellingen, kalk/mergel bodem, kleine rendementen, lange veroudering op Franse eiken vaten zorgen voor een immense concentratie en diepte die enkele jaren nodig heeft om te versmelten tot een fluwelen geheel.

Download PDF

Wijngaard

Kalkrijke mergelbodem, 200-250 meter hoogte, drie prachtige stukken op de zuidelijke hellingen in het dorpje Agliano Terme, 5500 stokken per hectare, 35 hl/ha

Kelder

Manuele pluk, selectie van de beste druiven, volledig ontsteeld, drie weken macération met dagelijkse overpompingen, 14 maand op overwegend nieuwe Franse eiken vaten

Gastronomie

Tournedos Rossini, pelswild, oude droge kazen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief