Arqueta Collioure
2015

Arqueta Collioure

Lafage
Roussillon Frankrijk
€ 17,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 70% Grenache, 15% Carignan, 5% Grenache Gris, 10% Syrah
Bewaarperiode Nu- 2025
Volume 750 ml

Beschrijving

Collioure ligt naast Banyuls en is simpelweg één van de meest spectaculaire terroirs in de Roussillon met steile ‘schistes’ terrassen. Rijpe, volle wijn maar tegelijk ook gelaagd, intrigerend, complex en lang.  Het was wachten op iemand met het wijnmaaktalent van Jean-Marc Lafage om dat adembenemend mooie wijnlandschap in een wijn te vatten die modern proeft zonder de authenticiteit te verliezen.

Domein: Lafage

Jean-Marie Lafage komt van een wijnbouwersfamilie en studeerde Oenologie. Tijdens zijn studies leert hij zijn echtgenote Eliane kennen (ook een oenologe dus) en samen doen ze ervaring op in het buitenland (Californië, Australië, Zuid-Afrika, Chili). Na een paar jaar willen ze natuurlijk hun droom verwezenlijken om een eigen domein op te richten. Eerst kopen ze wijngaarden en later neemt Jean-Marie het familiale domein over. Met hun ervaring, technische bagage, passie en energie kan het natuurlijk niet mislukken.

Download PDF

Wijngaard

Prachtige steile terrassen nabij de Spaanse grens die uitkijken op de Middellandse zee, ´schistes bruns´, 20 hl/ha, gemiddeld 65 jaar oude wijnstokken

Kelder

Manuele pluk, selectie van druiven bij aankomst in de kelder, volledig ontsteeld, de 4 druivensoorten worden samen vergist, 4 weken macératon met dagelijkse overpompingen, 6 maand veroudering op inox (85%) en op recente vaten van 228 liter (15%)

Gastronomie

lamsvlees, eend, pluimwild

Schrijf u in op onze nieuwsbrief