Crozes Hermitage
2016

Crozes Hermitage

Combier
Côtes du Rhône Frankrijk
€ 19,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 100% Syrah
Bewaarperiode Nu-2023
Volume 750 ml

Beschrijving

Hoe Syrah perfect rijp en heel fris en smakelijk kan zijn aan 12.5 % vol.

Domein: Combier

In de noordelijke Rhône vind je naast wijngaarden vooral fruitbomen. De Combier familie was gespecialiseerd in biologische appels. Toen Laurent Combier in 1990 met wijngaarden begon koos hij dan ook resoluut voor een biologische cultuur. De gewoonte om naar zo zuiver en natuurlijk mogelijk fruit te streven komt ook de kwaliteit van zijn wijnen ten goede.
In de Clos des Grives gaan de oudste wijnstokken van het domein (35 jaar oud) die kort gesnoeid worden om maximaal 30 hl/ha te geven. De vinificatie gebeurt volledig in temperatuurgecontroleerde inox kuipen in een kraaknette kelder en de opvoeding gebeurt op nieuwe en één jaar oude vaten. Het accent ligt dan ook volop op schitterend puntgaaf fruit onderstreept door wat vanille. Perfect gepolijste tannines ondersteunen de zijdezachte textuur en fijne zuren zorgen voor spanning en frisheid.
De Syrah druif kan verschillende gedaantes aannemen. In de Languedoc-Roussillon wordt Syrah zeer donker, krachtig en kruidig. In Australië wordt het fruit nog rijper, de tannines zachter en de alcoholgraad iets hoger (14 – 14,5 % vol). Voor wie vooral deze expressies van Syrah kent met hun verleidelijke warme fruit kan de oorspronkelijke stijl van de Noordelijke Rhône als een serieuze schok overkomen. Door het koele klimaat liggen de zuren hoger, de alcohol lager (12,5 – 13 %) en de tannines soms iets steviger. Mits beperkte opbrengsten en goede terroirs worden de druiven wel rijp maar zelden overrijp. Het fruit blijft fris, klaar en helder. Wie hunkert naar heel krachtige terroirgetypeerde noordelijke Rhône Syrah kan beter kiezen voor de Saint Joseph of Côte Rôtie van Saint Cosme of François Villard. Wie echter op zoek gaat naar uiterst klassevol en sappig Syrah fruit zonder het minste spoor van logheid, gebrand fruit of overdreven kruidigheid die kan niet beter kiezen dan dit juweeltje uit de Crozes Hermitage

Download PDF

Wijngaard

biologische cultuur
´alluvions anciens avec galets roulés`
40 hl/ha

Kelder

volledig ontsteeld
25 dagen wekingsperiode
tien maand veroudering op één en twee jaar oude vaten

Gastronomie

rood vlees zonder/met saus, lamsvlees, kalfsvlees

Schrijf u in op onze nieuwsbrief