Riesling Steinacker
2017

Riesling Steinacker

Rings
Pfalz Duitsland
€ 24,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Wit
Druivenras 100% Riesling
Bewaarperiode Nu-2027
Volume 750 ml

Beschrijving

Dat Riesling helemaal niet naar petrol hoeft te smaken (zoals men ons lang heeft wijsgemaakt) bewijst de schitterende, droge Riesling Steinacker. Dit is het type Riesling die we aan iedereen zouden willen laten proeven die (nog) geen Riesling fan is : loepzuiver, sappig fruit, frisse maar ‘malse’ zuren, smakelijk droog.

Domein: Rings

Weingut Rings ligt in het hart van de Pfalz : de Mittelhaardt streek. Een waar druivenparadijs dat toelaat om volle droge wijnen te maken die evenwel ook frisse zuren en heldere aroma’s bezitten. Niet alleen Riesling schittert hier maak ook ander internationale supersterren zoals Sauvignon, Chardonnay en Pinot Noir geven het beste van zichzelf. Geen leisteen maar wel Löss, zand, kiezelsteen, zandsteen of op de beste terroirs mergel /kalk. Het assortiment bestaat uit vier niveaus. De ‘Gutsweine’ (maximum 70 hl/ha) waaronder de lichtvoetige Riesling Kalkmergel, een smakelijke Grauburgunder en een betaalbare (!) Spätburgunder. Op gemeentelijk niveau (maximum 60 hl/ha) vinden we de ‘Ortsweine’ uit de gemeente Freinsheim : smakelijke droge Riesling, sappige Weissburgunder en een verrassend intense Spätburgunder. Dan komt wat we de ‘Premier Crus’ zouden noemen : de ‘Lagenweine’ Nussriegel en Steinacker. Onze voorkeur gaat uit naar de Steinacker wijngaard die zowel uitblinkt in Riesling (super prijs/kwaliteit), Chardonnay (weelderig maar ook subtiel mineraal) en Spätburgunder (wat een elegantie !). Als sluitstuk dan de twee ‘Grand Crus’ (maximum 25- 35 hl/ha) Weilberg (ijzerhoudende ‘Roterde’) en de befaamde Saumagen (Kalkmergel). Weilberg schittert vooral in Riesling terwijl de Saumagen simpelweg majestueus proeft in zowel Riesling als Pinot Noir. En alsof dat nog niet genoeg is maken ze ook nog een Sauvignon Réserve op hout die niet moet onderdoen voor de beste witte Bordeaux wijnen.

Download PDF

Wijngaard

Biologische cultuur, uitstekende terroir (Erste Lage :  Premier Cru)  met heel veel kalksteentjes zoals de naam doet vermoeden (steenakker !). Arme bodem : 42 hl/ha

Kelder

manuele pluk, zachte persing, statische voorklaring, gisting met geselecteerde gistcellen aan 18-20°C, korte opvoeding op de fijne droesem in 75% inox kuipen en 25% grote houten vaten.

Gastronomie

vis met saus, warme bereiding schaaldieren

Degustatiekalender augustus 2019

Bekijk de volledige kalender

Schrijf u in op onze nieuwsbrief