Coteaux du Languedoc Terrasses du Larzac
2013

Coteaux du Languedoc Terrasses du Larzac

La Traversée
Languedoc Frankrijk
€ 24,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 40% Syrah, 25% Grenache, 25% Carignan, 10% Cinsault
Bewaarperiode Nu-2023
Volume 750 ml

Beschrijving

`Terrasses du Larzac` is zonder twijfel één van de boeiendste terroirs van de Languedoc en Gavin Crisfield behoort tot de absolute top.

Domein: La Traversée

Deze Ierse wijnmaker was eerst sommelier en dan verschillende jaren de wijnmaker van een domein in de Languedoc (La Sauvageonne) dat onder zijn beheer een mooie reputatie kon verwerven. Maar het kriebelde om zelf iets te starten en hij kocht enkele hectaren in de prachtige Languedoc zone ‘Les Terrasses du Larzac’. Zijn ambitie is niet gering : hij wil een grote, complexe, bewaarkrachtige Languedoc maken met veel smaakintensiteit maar ook veel finesse en frisheid. De complexiteit wordt opgebouwd door vier verschillende druiven (40% Syrah, 25% Grenache, 25% Carignan, 10% Cinsault) op vier verschillende bodemtypes (leisteen, zandsteen, vulkanisch, kalk). De intensiteit komt van heel kleine opbrengsten (17 hl/ha). De finesse komt van een zachte extractie : enkel een inox stamper (pigeage) om de schilletjes onder te dompelen (géén pompen). Géén nieuwe eik ook : de opvoeding gebeurt op grote houten vaten voor de Syrah en Grenache terwijl de Carignan en Cinsault in een betonnen ei gaan. Met elke jaargang van LA TRAVERSEE komt het beoogde ideaal dichterbij. Enkel wat geduld (of een karaf) is nodig om de nobele structuur, fruit en frisheid te versmelten tot een naadloos geheel. Verwacht evenwel geen gladde fruitbom maar een karaktervolle wijn die de ruwe schoonheid van de ‘terrasses du Larzac’ laat spreken.

Download PDF

Wijngaard

Vier verschillende terroirs : leisteen, vulkanische bodem, kalk en zandsteen. Gemiddeld 30 jaar oude wijnstokken. 17 hl/ha !! reconversie naar biologische cultuur

Kelder

Manuele pluk in kleine bakjes. Volledig ontsteeld, autochtone gisten, geen overpompingen : enkel pigeage met een inox stamper, macération van drie tot vijf weken, 18 maand opvoeding : Syrah en Grenache op grote houten vaten, Carignan en Cinsault op betonnen eieren

Gastronomie

rood vlees met saus, lamsvlees, stoofschotels

Schrijf u in op onze nieuwsbrief