Côtes du Rhône
2017

Côtes du Rhône

La Janasse
Côtes du Rhône Frankrijk
€ 9,90
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 50% Grenache 20% Syrah 10% Mourvèdre 15% Carignan 5% Cinsault
Bewaarperiode Nu - 2022
Volume 750 ml

Beschrijving

Soepele, kruidige en fruitige Côtes du Rhône die zonder complexen bij veel gerechten mag geserveerd worden

Domein: La Janasse

Christophe Sabon combineert wijnmaaktalent met doorzicht en intelligentie. We zaten samen op de schoolbanken in de Lycée Viticole de Mâcon-Davayé en zelfs toen al wist ik dat het ooit een grote wijnmaker zou worden. Hij heeft altijd al een hele klare kijk gehad op de wijnwereld en vooral een open geest. Bovendien is hij een heel goede en ervaren proever; iets wat eigenaardig genoeg niet van zoveel wijnbouwers kan gezegd worden. Nog steeds proeven veel wijnboeren alleen hun eigen wijn en met wat geluk die van de buren of die van de streek. Ze kennen dan ook weinig af van andere gebieden, laat staan van andere landen. Het is het ook geen ‘conditio sine qua non’ om goede wijnen te maken. Zoals je kunstenaars hebt die los van alle stromingen en volledig geïsoleerd op een schitterende manier ‘hun ding’ doen, zo bestaan er ook wijnbouwers die op een heel eigenzinnige wijze timmeren aan een eigen wijnstijl. Of wijnboeren die met brio verder zetten wat hun vader vòòr hen deed en wat traditioneel gangbaar was. De ervaring leert ons echter dat dat eerder uitzonderingen zijn en dat de beste wijnmakers heel vaak een rijke wijncultuur (en een rijke cultuur ‘tout court’) bezitten. Ze voelen heel goed aan, door studie of door intuïtie, wat er leeft in de wijnwereld. De gevaarlijke keerzijde hiervan is dat sommige wijnbouwers zich bijna te gemakkelijk kunnen inleven in de verschillende trends en zich laten meeslepen op de golven van de modegrillen. Christophe Sabon heeft over de jaren heen zijn eigen visie ontwikkeld en blijft daaraan trouw. Niet blindelings of dogmatisch evenwel. Hij blijft verder bijschaven en polijsten, als een briljant die door extra facetten nog meer gaat schitteren. De moeilijke maar magische symbiose van kracht en elegantie, van concentratie en finesse streeft hij na in al zijn wijnen.

Download PDF

Wijngaard

diverse terroirtypes, eerder jonge wijnstokken

Kelder

80 % ontsteeld, 20 % niet ontsteeld
wekingsperiode 12-15 dagen
opvoeding 9 maand op foudres

Gastronomie

gevogelte, wit vlees, rood vlees, barbecue, stoofgerechten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief