Barbera d´Alba Scarrone
2017

Barbera d´Alba Scarrone

Vietti
Piemonte Italië
€ 39,00
-
6
+
Voeg toe aan mijn mandje
Soort Rood
Druivenras 100% Barbera
Bewaarperiode Nu-2028
Volume 750 ml

Beschrijving

Topklasse Barbera van een uitzonderlijke terroir in het dorpje Castiglione Falletto.

Domein: Vietti

In de Amerikaanse immobiliënwereld zegt men dat er slechts drie dingen van belang zijn voor de waarde van een pand : \\\\\\\"location, location, location\\\\\\\". Hetzelfde principe geldt eigenlijk ook in de Piemonte: je bent maar zoveel waard als de ligging van je wijngaarden. De familie Curado heeft over de jaren een uitzonderlijk patrimonium van topliggingen in Barolo en Barbaresco kunnen opbouwen. Als je dan nog wat goede wil en wijnmaaktalent hebt kan het eigenlijk niet meer stuk. De nieuwe generatie doet er nog een schepje bovenop en streeft naar absolute topklasse door nog lagere opbrengsten, nog strengere selectie, nog langere wekingsperiode, nog minder nieuwe eik.

Luca Curado heeft niet alleen de Nebbiolo druif onder de knie, hij is ook een meester van de Barbera druif. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat de beste terroirs voor Barolo ook de beste terroirs voor Barbera zijn. In de wijngaard Scarrone in het dorp Castiglione Falletto bezit Vietti een prachtig perceel Barbera. Van het 85 jaar oude gedeelte maken ze een magische ‘Vigna Vecchia’ maar zelfs de 20 jaar oude ‘klassieke’ Scarrone behoort tot het beste wat de Barbera druif kan bieden.

Download PDF

Wijngaard

Wijngaard geplant in 1988, 5000 stokken per hectare, 35 hl/ha

Kelder

10-12 dagen wekingsperiode, malolactaatgisting op Franse barriques, veroudering van 16 maand op Franse barriques (20 % nieuwe eik, ongefilterd gebotteld

Gastronomie

rood vlees met saus, pelswild, stoofpotjes van wild

Schrijf u in op onze nieuwsbrief